Fawaka? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Saskia/ Roos Moolhuizen/Blom - WaarBenJij.nu Fawaka? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Saskia/ Roos Moolhuizen/Blom - WaarBenJij.nu

Fawaka?

Door: Roos/Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia/ Roos

17 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo

Dag lieve allemaal,

Hier ons eerste bericht vanuit Paramaribo, Suriname!! Wauw we zijn er echt en hoe... We hebben een goede vliegreis gehad, onze huisbaas heeft ons van het vliegveld Zanderij gehaald! Met zo'n bordje: ROOS EN SASKIA, lachen toch. Ons huis is echt super, ruimte genoeg en alles is aanwezig!! Morgen gaan we even een internetaansluiting regelen voor thuis, we zitten nu in een interetcafe met een lekker swingend muziekje op de achtergrond ;)

Zondagavond zijn we vroeg ons bed ingedoken, we waren maandag ook weer vroeg wakker... 7.00 uur! We hebben er een relax dagje van gemakt; de koffers uitgepakt, schoongemaakt (m.n. ik "Roos" haha), boodschappen gedaan. Gisteren is het gas ook weer goed aangesloten, Saskia heeft heerlijk gekookt; noodles met boontjes en fruit, hihi. Ik ben buiten aan de slag gegaan, er lagen zo'n 30 mango's dus die heb ik verzameld, alle bladeren geveegd en lekker aangerommeld. Er lagen achter ons schuurtjes nog een paar oude kokosnoten, met zo'n manchete heb ik een poging gewaagd... na 10 minuten was ik doodmoe!! haha :)

Vanmorgen zijn we Paramaribo stad ingeweest, opzoek naar een werkende ATM (pinautomaat). Dit lukte niet helemaal, we zijn maar terug naar huis gegaan met het ov. Echt geweldig wat heb ik dit gemist (roos) lekker relax, muziek overal!! Ik zit hier helemaal op mijn plek;) Saskia moet nog een heel klein beetje wennen, het is hier een stuk warmer natuurlijk en een hoge luchtvochtigheid... ff wennen allemaal. Het regent af en toe, soms is het bewolkt maar het is lekker warm... Goed uit te houden dus.

Morgen hebben we afgesproken met de mensen van stichting Equalence, zij gaan ons helpen bij het uitvoeren van het onderzoek!! We zijn heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan verlopen... Jullie worden op de hoogte gehouden!!

Weetjes:
- Saskia heeft meteen de eerste dag de sleutel van het hek ongesloopt, waardoor we over het hek moesten klimmen (uiteindelijk bleek het gewoon de foute sleutel te zijn... hmm blond).
- Roos maandagmiddag Surinaamse belspellentjes heeft gekeken... Erg vermakkelijk!! ;)
- Gisteren is ons alarm afgegaan (jaja we hebben een alarm thuis). Dit doordat Saskia waarschijnlijk nog te dicht op het huis stond, haha!! Roos schrok zich dood, Wahhh wat een herrie!!!
- De bewaking was al onderweg naar ons en moest terug gestuurd worden, OEPS!!!
- Roos heeft zich ontpop als MANGO verkoper, Jeahh geld verdienen. We hebben zo'n 4 bomen staan met mango's en ander fruit. Er kwamen al mensen aan het hek die het wilde kopen, haha... MONEY!! 30 eurocent per stuk!!
- Als iemand binnen wil komen wordt er KLOP-KLOP gezegd. Ook als er geen deur is, haha.

Tot schrijfse,
Liefs Saskia en Roos

• 17 Februari 2009 - 20:51

Janneke:

hehe, lieverds leuk zo,n eerste bericht. Volgens mij klopt het allemaal zo'n beetje. Saskia, bij zo'n temperatuur mag het een beetje slower hoor! Doorrennen kan altijd nog. Fruit genoeg dus. Behalve Mango's zijn er nog meer fruitbomen?

• 17 Februari 2009 - 21:03

Mrtn:

Zo! hier doet de electronica het weer dus kon ik weer even fijn lezen! Kun je wat mango's meenemen?... 30 ct p.s.:p
    kben blij dat t hier niet zo warm is, zeg!! veel succes en plezier nog! groeten!

• 17 Februari 2009 - 21:36

Tineke:

Mooie verhalen :)
    Door alles heen mis ik Sranan wel hoor!
    Geniet ervan!
    Liefs,
    Tineke

• 17 Februari 2009 - 21:38

Nunky:

Tof wat te lezen!! Blij dat jullie veilig over zijn :) De spits is er nu af... hopelijk gaat het lukken snel internet thuis te regelen! Hoop snel weer wat te lezen :D Geniet ervan daar!!

Liefs,
    Nienkeee (B. Sas ;))

• 17 Februari 2009 - 22:10

Joanne:

Tof hé!! Jullie zijn dik aan het genieten lees ik al wel! :D Heerlijk!! Oww dat fruit... daar ben ik wel jaloers op... hier is dat super duur en dus echt een luxe product! :| Succes met afstuderen! XXxx

• 18 Februari 2009 - 06:57

Wouter:

In dat klimaat is boodschappen doen en koken een dagtaak - denk daar goed aan. Alles wat je extra doet is bonus.

• 18 Februari 2009 - 11:45

Hanna.:

Dag Roos en Sas!!

Haha inderdaad blond!;). Geniet er lekker van en succes met mango's verkopen!:P Hihi!

Veel Liefs en een Dikke knuf! Hanna.

• 18 Februari 2009 - 13:20

Peetje:

heey!
    who dat klinkt allemaal weer heel erg relaxt zeg! ouwe handelaar die je bent! go girl! you can do it! verkopen die zooi:D
    en gaat er ook nog gewerkt worden:P
    hier is zoals gewoonlijk niks gebeurt haha!

xx

• 18 Februari 2009 - 15:45

Stephanie:

Hey lotgenoten! Wachten tot het stoplicht groen is he? Haha, tot snel!

• 18 Februari 2009 - 17:11

Juultje:

helemaal leuk meiden, goed om te horen dat het allemaal goed verloopt ook. het zal idd wel even wennen zijn maar dat komt vast helemaal goed. geniet, en succes met het onderzoek
    kus uit ned

• 18 Februari 2009 - 17:38

Nienke:

Klinkt allemaal erg leuk en goed. Vast wel even wennen in jullie nieuwe omgeving. En dat mag!
    Geniet! Lfs, Nienke

• 18 Februari 2009 - 18:10

Piet Sr:

Hey meiden, mooi dat jullie goed zijn aangekomen. En lekker natuurlijk dat je wordt opgehaald van het vliegveld. Paramaribo is per slot van rekening Ede niet natuurlijk.
    Ga je lekker snel thuisvoelen zou ik jullie willen toewensen en geniet ervan! Ben benieuwd naar alle belevenissen.

Piet Sr

• 19 Februari 2009 - 11:21

Ruth :

Hey hoi
    Wat fijn dat alles goed gaat daar! leuk om te horen. Geniet lekker van het relaxen, maar ook wel aan het werk he! ;)
    Ik zie jullie berichtjes wel weer verschijnen...
    Groetjes Ruth

• 19 Februari 2009 - 14:22

Emre :

hi mag ik jullie emeail adres dan kan ik jullie bereiken en hoe vidt je surinme?

• 19 Februari 2009 - 16:00

C&J:

dag meisjes,

als jullie een lekker surinaams recept hebben, houden wij ons aanbevolen !!!

• 20 Februari 2009 - 11:26

Kees:

Ha Roos,

Dat ziet er goed uit allemaal! Volgens mij een prima idee om naar Suriname te gaan. In ieder geval is het weer hier nogal kut.
    Was net te laat met bellen, maar ik wens jou en Saskia op deze manier een héle goede tijd. We houden contact!

Je neef

• 20 Februari 2009 - 12:46

Marianne:

Hey meiden,
    Mooi joh dat het daar zo goed gaat! K hoop dat jullie echt een enorm leuke tijd hebben daar! Ben benieuwd naar alles wat jullie gaan beleven.
    Liefs Marianne

• 20 Februari 2009 - 18:54

Laura:

Huis ziet er super uit! En hoeveel winst heb je al gemaakt Roos?
    Geweldig!

Grtz ook van Arno en Thijmen

• 22 Februari 2009 - 12:45

éef:

He favoriete achternicht (en vriendin....)
    Leuk te lezen!! Oooo, jaloers! Succes hoor. Doei!

• 22 Februari 2009 - 16:11

Miek & Els:

Ha meiden!
    Wat leuk om jullie verhalen te lezen:D
    Sas ben je al wat meer gewend daar?
    Nog een hele fijne tijd!
    Liefs